BEHANDELING HOOGGEVOELIGHEID

De term 'hooggevoeligheid' of 'hoogsensitiviteit' werd in 1996 geïntroduceerd door de Amerikaanse psychologe dr. Elaine Aron. Een 'Highly Sensitive Person' (HSP) is een zeer gevoelig ofwel een hooggevoelig persoon. Zo'n persoon wordt sterker dan gemiddeld geprikkeld door allerlei invloeden.

Intern is een hooggevoelig persoon gevoeliger voor emoties, pijn, genot e.d. In externe zin gevoeliger voor geluiden, geuren, voor visuele en tactiele stimulatie. Een hoog sensitief persoon blijkt ook meer indrukken op te nemen. Het is daardoor moeilijk om in de eigen energie te blijven. Hij/zij voelt zich bijvoorbeeld vaak een (energetische) spons, kan last hebben van een vol hoofd en erg moe zijn.

Als hooggevoelig persoon kan je negatieve energie van andere mensen opnemen en je eigen levensenergie weggeven (leeglopen). Je kunt de negativiteit van anderen overnemen, zoals bijvoorbeeld de woede die om iemand heen hangt. Mensen kunnen van elkaar ook energie wegtrekken.

Klachten van plotselinge moeheid, geïrriteerdheid, lusteloosheid, pijn, verlies van levensvreugde en zeker ook uitputting en
burn-out kunnen allemaal het gevolg zijn van dat energetische contact. Dit alles kan ertoe leiden dat we dagelijks aan ‘het overleven’ zijn en geen energie meer over hebben. We worden ontvankelijker voor ziekten en herstellen maar moeizaam.

Ook de kwaliteit van onze voeding, maar ook elektriciteit heeft invloed op ons energiesysteem.

Als hooggevoelig persoon krijg je tijdens de behandeling handvatten om het energetisch leeglopen en het vervuilen van de eigen energie te kunnen herkennen. Bovendien hoe je de oorzaak daarvan kan vaststellen en wat je daaraan kan doen. Je leert energetische bescherming, hoe je beter in je eigen energie kunt blijven, meer in je kracht te gaan staan. Van daaruit kun je op een meer vreugdevolle manier het contact met anderen aangaan.