BEHANDELING HOOGGEVOELIGHEID

De introductie van de term 'hooggevoeligheid' of 'hoogsensitiviteit' werd in 1996 gedaan door de Amerikaanse psychologe dr. Elaine Aron. Een 'Highly Sensitive Person' (HSP) is een zeer gevoelig ofwel een hooggevoelig persoon. Zo'n persoon wordt sterker dan gemiddeld geprikkeld door allerlei invloeden.

Intern is een hooggevoelig persoon gevoeliger voor emoties, pijn, genot e.d. In externe zin gevoeliger voor geluiden, geuren, voor visuele en tactiele stimulatie. Een hoog sensitief persoon blijkt ook meer indrukken op te nemen. Het is daardoor moeilijk om in de eigen energie te blijven. Hij/zij voelt zich bijvoorbeeld vaak een (energetische) spons, kan last hebben van een vol hoofd en erg moe zijn.

Als hooggevoelig persoon kan je negatieve energie van andere mensen opnemen en je eigen levensenergie weggeven (leeglopen). Je kunt de negativiteit van anderen overnemen, zoals bijvoorbeeld de woede die om iemand heen hangt. Mensen kunnen van elkaar ook energie wegtrekken.

Klachten van plotselinge moeheid, irritatie, lusteloosheid, pijn, verlies van levensvreugde en zeker ook uitputting en
burn-out kunnen allemaal het gevolg zijn van dat energetische contact. Dit alles kan ertoe leiden dat we het gevoel krijgen dagelijks aan het overleven te zijn en geen energie meer over hebben. We worden ontvankelijker voor ziekten en herstellen maar moeizaam.

Ook de kwaliteit van onze voeding, maar ook elektriciteit heeft invloed op ons energiesysteem.

Als hooggevoelig persoon krijgt u tijdens de behandeling handvatten om het energetisch leeglopen en het vervuilen van de eigen energie te kunnen herkennen. Bovendien hoe u de oorzaak daarvan kan vaststellen en wat u daaraan kan doen. U leert energetische bescherming, hoeu beter in uw eigen energie kunt blijven, meer in uw kracht te gaan staan. Van daaruit kunt u op een meer vreugdevolle manier het contact met anderen aangaan.